Over Davy

De voorstellingen van Davy Pieters (1988) zijn onderzoeken naar de toekomstige mens en de manier waarop deze beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Haar voorstellingen kenmerken zich door een sterke beeldende, fysieke en filmische stijl.

Davy studeerde in 2011 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht Bij haar afstuderen ontving ze De Henriette Hustinxprijs voor excellent talent. “Zij ontwikkelt haar projecten op het snijvlak van toneel en performance met moed om te experimenteren”, aldus de jury. Bij productiehuis Frascati maakte ze van 2013 tot 2016 meerdere voorstellingen.

Haar eerste werk was het hilarische, gruwelijke sprookje An Elephant (2012). Vervolgens presenteerde Davy de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014) die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, het Vlaamse Circuit X en waarmee ze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014) en Made in Here (2016). In het najaar van 2016 won How did I die de publieksprijs op het Fast Forward Festival for Young Directors in Braunschweig (DE).
In de zomer van 2016 maakte Davy bij Theater Utrecht de locatievoorstelling Re-enactment of the Now voor Oerol en Spring. Haar meest recente werk is The Unpleasant Surprise (2017). Davy ontwikkelde deze voorstelling bij Theater Rotterdam.

Met Nastaran Razawi Khorasani richtte Davy het performance collectief KOBE op waarmee ze spectaculaire, theatrale performances ontwikkelen voor de meest uiteenlopende scenes.

Deze zomer is Davy Pieters met twee voorstellingen te gast op De Biënnale van Venetië . How did I die zal op 27 juli en The Unpleasant Surprise zal op 29 juli te zien zijn. Op 17 oktober gaat haar nieuwe voorstelling How to Build a Universe in première bij Theater Rotterdam.