Re-enactment of the Now

Davy Pieters/Theater Utrecht

Het is 2016, klimaatverandering overschaduwt de wereld. De waarschuwingen zijn duidelijk. De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt, het leven op aarde wordt bedreigd. Maar waarom grijpen we niet in? Waarom veranderen we niet werkelijk iets aan de manier waarop we leven?

In de filmische locatievoorstelling Re-enactment of the Now vormt de weidse natuur het decor voor een ‘re-enactment’: het naspelen van een historische gebeurtenis op de plek waar deze oorspronkelijk plaatsvond. Steeds verder zoomt de voorstelling uit, door tijd en ruimte reflecterend op dit moment. Op dat wat cruciaal was of ongezien bleef. Een meeslepende soundscape van Jimi Zoet en een live verteller via koptelefoon maken van dit schouwspel een levende cli-fi documentary.

Op haar kenmerkend inventieve, eigenzinnige wijze neemt Davy Pieters ons in Re-enactment of the Now mee naar de toekomst voor een terugreis naar het nu. In een poging de geschiedenis een duwtje in de rug te geven.

“We worden voortdurend geconfronteerd met signalen dat klimaatverandering het leven zoals we dat kennen bedreigt. We zien beelden in de media en horen de verhalen van rampen met grote gevolgen. Ik raakte gefascineerd door het gegeven dat het blijkbaar zo moeilijk blijft om ons met het onderwerp te verbinden. Met het maken van deze voorstelling doe ik een poging die kloof te overbruggen. Ik wil een ander perspectief bieden. Een moment om stil te staan, te reflecteren en te verbeelden.” – Davy Pieters

concept, regie & toneelbeeld: Davy Pieters
muziek: Jimi Zoet
spel: Klara Alexova, Mees Borgman, Lotte Driessen, Mathieu Wijdeven, Joost Bolt
voice-over: Thomas Dudkiewicz
decorbouw: Ruben Wijnstok
scènefotografie: Roel van Berckelaer

Trailers

Eerder te zien op:

  • di 18 jul 2017 - Over het IJ Festival Amsterdam
  • wo 19 jul 2017 - Over het IJ Festival Amsterdam
  • do 20 jul 2017 - Over het IJ Festival Amsterdam
  • vr 21 jul 2017 - Over het IJ Festival Amsterdam
  • za 22 jul 2017 - Over het IJ Festival Amsterdam