The Truth About Kate

Davy Pieters/Frascati Producties

The truth about Kate is de reconstructie van een zelf gefabuleerde identiteit meets geënsceneerde documentaire, waarin een jonge vrouw terugblikt op haar leven. Zij spreekt over zichzelf in de voltooid verleden tijd, derde persoon enkelvoud. En ze speelt alle rollen zelf. Ook de voice-over. In haar zoektocht naar bewondering, dramatiek en mysterie raakt zij verstrikt in haar eigen creatie. Haar leven lijkt steeds meer weg te hebben van een duizelingwekkende, gemediatiseerde nachtmerrie vol fake-emotions en gruwelijke, traumatiserende nep-ervaringen. Kate creëert een leven waarin alles mogelijk is en waar ze geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen voor alles wat zich daarin afspeelt.

The Truth about Kate is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2014 en is opgenomen in Circuit X, waarmee de voorstelling op Het Theaterfestival in Antwerpen speelt, gevolgd door een tour in Vlaanderen. Daarnaast is Davy Pieters met deze voorstelling genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Jibbe Willems won op het Vlaamse Theater aan Zee de Artes Jongtheaterschrijfprijs voor de tekst van The truth about Kate.

concept & regie: Davy Pieters
tekst: Jibbe Willems
spel: Naomi Velissariou
geluidsontwerp: Jimi Zoet
decor: Davy Pieters i.s.m. Doorgedraaid
lichtontwerp & techniek: Bob Ages
coaching: Jetse Batelaan en Loes van Pligt
persfoto: Tatiana Stoute
scènefotografie: Jochem Jurgens

Trailer

The Truth About Kate in de pers:

Het Parool

**** 'Duizend keer beter dan een avond voor de televisie'

De Groene Amsterdammer

"Meesterlijke voorstelling"